Η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων σχετίζεται με ΙΦΝΕ

46

Το πιο πρόσφατο τεύχος του European Journal of Gastroenterology & Hepatology εξετάζει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και του κινδύνου  φλεγμονώδους νόσου του εντέρου.

Μέχρι σήμερα η σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και του κινδύνου φλεγμονώδους νόσου του εντέρου ήταν ένα αμφιλεγόμενο θέμα.

Ο Δρ Fang Li και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν μια μετα-ανάλυση για την αξιολόγηση αυτής της σχέσης.

Η ομάδα πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη αναζήτηση στο PubMed, Embase, Web of Science, και στο China National ώστε να ανευρεθούν οι σχετικές μελέτες.

Η ερευνητική ομάδα συμπεριέλαβε συνολικά 14 μελέτες ασθενών-μαρτύρων  σε αυτή τη μετα-ανάλυση.Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων συσχετίστηκε αντιστρόφως ανάλογα με τον κίνδυνο ελκώδους κολίτιδας και Νόσου Crohn.

Η Ομάδα του Δρ Li καταλήγει, »Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται αντιστρόφως ανάλογα με τον κίνδυνο ελκώδους κολίτιδας και Νόσου Crohn, τα αποτελέσματα όμως πρέπει να επιβεβαιωθούν περαιτέρω

 

 

Eur J Gastroenterol Hepatol 2015: 27(6): 623–630
27 May 2015

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Εγγραφή στο Newsletter μας!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία Ιατρικά Νέα.

You have Successfully Subscribed!

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων