Η κατανάλωση λαχανικών και φρούτων σχετίζεται με ΙΦΝΕ

0 70

Το πιο πρόσφατο τεύχος του European Journal of Gastroenterology & Hepatology εξετάζει τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και του κινδύνου  φλεγμονώδους νόσου του εντέρου.

Μέχρι σήμερα η σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και του κινδύνου φλεγμονώδους νόσου του εντέρου ήταν ένα αμφιλεγόμενο θέμα.

Ο Δρ Fang Li και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν μια μετα-ανάλυση για την αξιολόγηση αυτής της σχέσης.

Η ομάδα πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη αναζήτηση στο PubMed, Embase, Web of Science, και στο China National ώστε να ανευρεθούν οι σχετικές μελέτες.

Η ερευνητική ομάδα συμπεριέλαβε συνολικά 14 μελέτες ασθενών-μαρτύρων  σε αυτή τη μετα-ανάλυση.Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων συσχετίστηκε αντιστρόφως ανάλογα με τον κίνδυνο ελκώδους κολίτιδας και Νόσου Crohn.

Η Ομάδα του Δρ Li καταλήγει, »Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται αντιστρόφως ανάλογα με τον κίνδυνο ελκώδους κολίτιδας και Νόσου Crohn, τα αποτελέσματα όμως πρέπει να επιβεβαιωθούν περαιτέρω

 

 

Eur J Gastroenterol Hepatol 2015: 27(6): 623–630
27 May 2015

 

Αφήστε μια απάντηση